Når verden stenger ned..

Når verden stenger ned:
Lev da som lysets barn – andakt på tredje lørdagen i fastetiden (14. mars 2020), av
Mecky Wohlenberg (prest i Gjerstad).


Vi våkner opp til en ny hverdag. Mange er tatt til side. Samfunnet har stoppet opp. I morgen på 3. søndag i fastetiden er det ingen gudstjenester i våre kirker. Men vi kan be hjemme der vi er, og vi kan synge eller lytte til salmer. Vi kan meditere over kirkeårets bibeltekster, som Ef 5,8-11: «En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn! Lysets frukt er all godhet, rettferd og sannhet. Prøv hva som er til glede for Herren! Ta ikke del i mørkets gjerninger, for de bærer ingen frukt. Avslør dem heller!»
Bibeltekstene i morgen forteller om Jesus sin kamp mot ondskapens makter. Kristus har overvunnet verdens mørke. Han er lyset som gir livsmot i livets motbakker. I fastetiden vil vi feste våre blikk på ham som vet om alt som holder oss fanget og fengslet. Han ser alle våre tårer. Han hører våre tause rop om hjelp. Vi møter utfordringene ikke alene.
Lev da som lysets barn! Vi skal reflektere lyset fra Jesus, og spre Guds godhet. Vi vil vise omtanke og gi en hjelpende hånd. Vi kan handle for dem som ikke kommer seg ut, og holde hverandre i våre bønner. Fastetid er å ha fokus på Gud, og nesten.

Jeg ønsker dere alle Guds gode velsignelse, og en fredfull 3. søndag i faste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s